|ГЛАВНАЯ|   |О ЖУРНАЛЕ|    |ПОДПИСКА|   |ФОРМЫ СОТРУДНИЧЕСТВА|  |КОНТАКТЫ|   |СОДЕРЖАНИЕ НОМЕРА|  |НОВОСТИ|    |ВАКАНСИИ|     |АРХИВ|  |IT-СТРАНСТВИЯ|

   

 

НОВОСТИ
2015

ХІІІ Міжнародний форум "Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє"

 

Київ, 30 липня 2015 року. У Міненерговугілля проведено засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення ХІІІ Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

У засіданні взяли участь Міністр Володимир Демчишин, заступники Міністра Олександр Светелік та Ігор Діденко, члени Організаційного комітету з підготовки до Форуму, представники енергетичних компаній НАК «Нафтогаз України», ДП НАЕК «Енергоатом», ДК «Ядерне паливо», ДП НЕК «Укренерго», ПАТ «Укргідроенерго», ПАТ «Укртранснафта», ПАТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укрнафта», «ДП «НТЦ «Вуглеінновація» та інші учасники ринку.

Міністр Володимир Демчишин наголосив на важливості проведення заходу для обговорення реформування секторів ПЕК за участю фахівців та експертів вітчизняних та міжнародних організацій, а також презентації енергетичних підприємств України.

«З огляду на серйозні виклики, які наразі постали перед Україною, враховуючи тягар нагромаджених за весь період незалежності невирішених проблем з реформування вітчизняного енергетичного комплексу, тематика Форуму у цьому році має бути націлена на розвиток і зміцнення міжнародного енергетичного співробітництва, створення якісно нового дискусійного майданчика для обговорення нагальних питань розвитку вітчизняної енергетики, забезпечення енергобезпеки як невід'ємного чинника загального сталого економічного зростання країни», - наголосив Міністр.

Також Міністр зазначив, що під час Форуму буде приділено увагу інтересам українських товаровиробників. За його словами, під час проведення міжурядових комісій, в яких він неодноразово брав участь, помітне зацікавлення у закупівлі продукції українських товаровиробників, зокрема енергетичного обладнання, тому він підтримав пропозицію Олександра Светеліка щодо створення майданчика для спілкування інвесторів та вітчизняних промисловців і підприємців.

«У рамках виконання програми імпортозаміщення, підтримки вітчизняного виробника продукції та послуг для потреб енергетичних підприємств, необхідно створити дискусійні панелі для налагодження ділових контактів з метою впровадження сучасних вітчизняних технологій та обладнання для виконання проектів модернізації об’єктів ПЕК, передбачених, зокрема, Програмою діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегією сталого розвитку «Україна-2020»,- зазначив В.Демчишин.

Також Міністр звернув увагу на те, що під час заходів у рамках Форуму буде обговорено процес реалізації Закону України «Про ринок природного газу», який вступає в дію 1 жовтня 2015 року, та організовано відповідні заходи, присвячені готовності до його реалізації.

Олександр Светелік наголосив, що наразі триває широке громадське обговорення проекту Закону України «Про ринок електричної енергії», тому на Форумі буде представлено фінальну версію цього Закону.

Президент ДП НАЕК «Енергоатом» Ю. Недашковський наголосив, що Форум є постійним майданчиком для укладення контрактів, тому й цього року ця традиція буде продовжена.

Крім того, обговорено надання організаційної підтримки проведенню в рамках Форуму круглого столу з питань енергетичної дипломатії та стратегії розвитку енергетичної галузі України у міжнародному вимірі.

За підсумками наради Міністром доручено доопрацювати надані учасниками засідання пропозиції до ділової програми, а також дано відповідні завдання забезпечити постійний контроль за виконанням заходів з підготовки до Форуму.

Довідково:

На території Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15, м. Київ) з 22 по 24 вересня 2015 року відбудеться ХІІІ Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

Організатори - Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та ТОВ «Міжнародний виставковий центр».

Формат Форуму:

Галузева експозиція «ПЕК України» представлена національними компаніями паливно-енергетичного комплексу України, які працюють в сегментах видобутку енергоресурсів, генерації, розподілу та збуту енергії. На стендах розміщуватимуться пріоритетні інвестиційні проекти будівництва, модернізації та реконструкції енергетичних об'єктів.

ХІІІ Міжнародна виставка «Енергетика в промисловості - 2015» ознайомить з інноваційними технологіями вітчизняних та зарубіжних підприємств, які продемонструють нове ефективне енергетичне, електротехнічне та видобувне обладнання, світлотехніку, кабельно-провідникову продукцію, засоби автоматизації для підприємств усіх сфер паливно-енергетичного комплексу та енергетичних господарств виробничої сфери.

Ділова програма зосередить увагу на підвищенні рівня енергетичної безпеки держави та обговоренні пріоритетних напрямів реформування галузей паливно-енергетичного комплексу України. Також відбудеться ІІ Всеукраїнський семінар інженерів енергетиків, присвячений кращим практикам енергозбереження та ефективного управління енергетичним господарством, застосуванню новітніх технологій і засобів для зниження енергетичних витрат на виробництві.

Інформаціяопублікована на сайті Міністерства енергетики та вугільної промисловості України http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/publish/article?art_id=245029775

 

Другие новости 2015 >>>

НОВОСТИ
2015

 

      Главная    О журнале    Архив    Подписка    Формы сотрудничества    Контакты    Содержание номера  IT-Странствия   Вакансии   Карта сайта